advertentie Banner Profile Mekkes

1000 euro waarderingssubsidie voor Urban Sportpark 't Schoot Andr Smits

1000 euro waarderingssubsidie voor Urban Sportpark 't Schoot

De gemeente heeft een cheque van 1000 euro toegekend aan de initiatiefnemers van Urban Sportpark 't Schoot.

Daarmee is de eerste in een reeks van elf waarderingssubsidies bekend. De bedragen van elk 1000 euro worden uitgereikt aan buurtinitiatieven die op een positieve manier bijdragen aan de wijk. Volgens wethouder Yasin Torunoglu, die het sportpark in mei officieel opende, is het initiatief een mooi voorbeeld van sociaal ondernemerschap en actief burgerschap.

Verschillende groepen mensen maken gebruik van het Urban Sportpark waar geklommen en geklauterd kan worden. Van cliƫnten van GGzE en Lunetzorg tot studenten van het SintLucas.

Het is de bedoeling om Sportpark 't Schoot uit te breiden met faciliteiten voor freerunning, BMX en skaten. Op een open terrein, dus op ieder moment toegankelijk voor urban sporters.

Voorheen werd het sportpark gebruikt door voetbalclub LEW. De club is met het stadsbestuur overeengekomen om te vertrekken van het terrein. In mei wordt de kantine overgedragen aan de gemeente. Daar gaat een bedrag van 30.000 euro mee gemoeid. Geld dat gebruikt wordt om de schulden van de voetbalvereniging af te lossen.


Meer nieuws van dinsdag 16 januari 2018