advertentie Banner Profile Mekkes

23ste fakkeltocht voor Vrede en Verdraagzaamheid

Op 24 december Kerstavond gaan opnieuw duizenden mensen op pad voor de 23ste Fakkeltocht.

De tocht voor Vrede en Verdraagzaamheid is niet meer weg te denken uit de Eindhovense samenleving. Het symboliseert de boodschap die mensen speciaal met kerst willen uitdragen. Op het Wilhelminaplein begint om 18.00 uur de verkoop van fakkels. De tocht begint kort na 19.00 uur en eindigt met een muzikaal programma op het Wilhelminaplein.

De Eindhovense Fakkeltocht kent een lange geschiedenis. De eerste tocht vond plaats in 1992 naar aanleiding van een aanslag op Turkse migranten in het Duitse Solingen. Daarbij kwamen vijf mensen om het leven. Sindsdien heeft de tocht altijd in het teken gestaan van een tolerante en respectvolle samenleving.

Op het Wilhelminaplein wordt ook muziek gemaakt. Rond 18.30 uur is er een optreden van de Eindhovense percussionist Johan Aben en zijn dochter Renée.

De eerste fakkel wordt om 19.00 uur door Wethouder Torunoglu aangestoken aan de World Peace Flame. Na terugkeer op het Wilhelminaplein is er een muzikaal programma tot 21.00 uur met optredens van Klezmajeur en Dylan van Meurs.

De fakkeltocht van 2013 viel grotendeels in het water. Door het slechte weer kwamen er maar zo'n 2000 deelnemers op af. Andere jaren zijn het er ongeveer 6000.


Meer nieuws van dinsdag 9 december 2014