advertentie Banner Profile Mekkes

28 finalisten strijden om Dutch Design Awards

Een spannende dag voor de 28 finalisten van de Dutch Design Awards. Vanavond worden de felbegeerde prijzen uitgereikt tijdens een awardshow in de Effenaar.

Een vakjury verdeeld over drie commissies nomineerde de finalisten uit in totaal 380 inzendingen. De Dutch Design Awards worden in 6 verschillende categoriën uitgereikt: Product, Fashion, Communication, Service & Systems, Habitat en Design Research.

Tussen de aanmeldingen zaten vooral veel ontwerpen met een maatschappelijke inslag. De finalisten blinken uit in hun down-to-earth aanpak en de aandacht voor een gedegen onderzoek.

De genomineerde ontwerpen zijn tijdens de Dutch Design Week de hele week te zien in het Veemgebouw op Strijp S. Bezoekers kunnen daar ook stemmen op hun favoriet. Die wint de Frame Public Award.

Het DDA-prijzengala wordt dit jaar voor de dertiende keer gehouden. Voor het eerst is de Effenaar als feestlocatie opgetuigd. Nadat de awards zijn uitgereikt volgt nog een groots feest om het einde van de Dutch Design Week te vieren. Bezoekers kunnen overigens ook zondag nog door de stad struinen op zoek naar designpareltjes.


Meer nieuws van zaterdag 24 oktober 2015