advertentie Banner Profile Mekkes

Acht procent groei voor Eindhoven Airport in tweede kwartaalStudio040

Acht procent groei voor Eindhoven Airport in tweede kwartaal

Het aantal passagiers dat via Eindhoven Airport vliegt, is in het tweede kwartaal met acht procent gegroeid.

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland en in het tweede kwartaal van dit jaar verwerkte het 1,7 miljoen passagiers. Dat is acht procent meer dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dat blijkt uit dinsdagochtend gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 


Op de Eindhovense luchthaven stijgt het aantal passagiers al sinds het derde kwartaal van 2009 elk kwartaal. Op het tweede kwartaal van 2016 na dan, want toen waren er onderhoudswerkzaamheden aan de landingsbaan. Op de vijf nationale luchthavens was er een groei van gemiddeld vier procent in het aantal passagiers.

Bestemmingen
Vanaf Eindhoven is Malaga in Spanje, in aantal passagiers, de populairste bestemming. In het tweede kwartaal van 2018 vlogen bijna 80.000 passagiers tussen deze twee luchthavens. Alicante, tevens in Spanje, staat op de tweede plaats met 77.000 reizigers. De top 5 wordt compleet gemaakt door de luchthavens van Faro, Budapest en Ibiza. In het tweede kwartaal van 2017 stond Londen Stansted nog op de vijfde plaats.

Het aantal passagiers dat tussen Eindhoven en Valencia vliegt en vice versa zit in de lift. Er werd een groei genoteerd van 73 procent in het tweede kwartaal van 2018. Hiermee stijgt deze luchthaven van plaats 11 naar plaats zes qua aantal passagiers. Malaga noteerde een groei van 8,2 procent. Het vliegveld op Ibiza liet een groei zien van 7,7 procent.

Maastricht
Maastricht Aachen Airport groeide het hardst ten opzichte van het tweede kwartaal in 2017. De luchthaven verwerkte 49 procent meer passagiers. Echter, op het totaal aantal passagiers dat via die nationale luchthavens vliegt, is het Limburgse vliegveld maar een kleine speler met een marktaandeel van 0,8 procent.


Meer nieuws van dinsdag 25 september 2018