advertentie Banner Profile Mekkes

Acht start-ups regio Eindhoven zoeken geldschieters in TaiwanStudio040

Acht start-ups regio Eindhoven zoeken geldschieters in Taiwan

Acht startende hightech-bedrijven uit de regio Eindhoven gaan op missie naar Taiwan, op zoek naar geldschieters.

De bedrijven bezoeken er de grootste techbeurs ter wereld. De missie wordt geleid door de Eindhovense burgemeester Jorritsma. Nog eens acht innovatieve bedrijven uit andere delen van het land gaan mee. Hiermee willen de start-ups nieuwe markten aanboren en investeerders zoeken, zodat hun bedrijf verder kan groeien.

Bij de Eindhovense start-ups is onder meer Lightyear: een groep TU-studenten die een gezinsauto bouwt die rijdt op zonne-energie. Ook Lifesense gaan mee, dat slim ondergoed heeft ontwikkeld voor vrouwen met incontinentieproblemen. En Pillow Willow is van de partij, een start-up die virtual reality-games maakt.

Taiwan is een belangrijke plek voor Nederlandse hightech-bedrijven. ‘Door Taiwan’s gelijke cultuur, manier van handelen en goede bescherming van intellectueel eigendom dient het land als ideale ingang voor Nederlandse bedrijven tot de Aziatische markt en andersom’, zegt Desiree van Zutphen van Brainport Development. ‘Veel grote bedrijven zoals ASML en Philips zijn dan ook gevestigd in Taiwan.’

Aanleiding voor de missie is een eerdere ontmoeting tussen Jorritsma en zijn ambtgenoot in Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Samen spraken ze eerder af om nauwer met elkaar samen te werken, onder meer op het gebied van start-ups.


Meer nieuws van dinsdag 5 juni 2018