advertentie Banner Profile Mekkes

'Amerikaanse campagne' voor kandidaat-raadslid CDA: Met je kop op de busStudio040

'Amerikaanse campagne' voor kandidaat-raadslid CDA: Met je kop op de bus

IJdeltuiterij zal de één zeggen, zichtbaarheid voor de kiezer zegt de ander. Voor het Eindhovense CDA kandidaat-raadslid Remco van Dooren is zijn 'persoonlijke verkiezingscampagne' een bewuste keuze.

Woensdag presenteerde hij zijn campagnebus, met daarop groot zijn gezicht. Hij staat op nummer 2 van de CDA-kieslijst in Eindhoven. In aanloop naar de verkiezingen in maart organiseert hij met de bus reisjes naar de Tweede Kamer en het Europees Parlement met willekeurige Eindhovenaren. 'Het idee is om hiermee mensen dichter bij de politiek te brengen'.

Campagnestijl
De stijl van campagne voeren doet Amerikaans aan. Het is een bewust keus, legt Van Dooren uit. 'Ik begrijp dat sommige mensen dit kunnen uitleggen als ijdeltuiterij, maar deze vorm van campagne voeren past bij mij. Ik vind het belangrijk om een persoonlijk mandaat van de kiezer te krijgen, met voorkeurstemmen. Dat doe je denk ik door zelf activiteiten te organiseren, en in contact te staan met je kiezers. En dat betekent ook dat je letterlijk zichtbaar bent voor de kiezer, zoals hier op een bus'.

Nummer 2
Van Dooren is 21 jaar en wordt gezien als een politiek talent. De kans dat hij bij zijn eerste verkiezingen meteen in de gemeenteraad komt is groot, met een tweede plek op de CDA-kieslijst. Hij denkt niet dat hij lijsttrekker Linda Hofman met zijn campagne voor de voeten loopt. 'Hier hebben we duidelijk voor gekozen binnen het CDA. Linda ondersteunt dit ook volledig. Ieder kandidaat-raadslid doet waar hij of zij goed in is, met een persoonlijk verhaal.'

De 'buscampagne' bekostigt Van Dooren met de entreegelden van de passagiers. Drie keer zit de bus vol tijdens de excursies naar Den Haag en Brussel.


Meer nieuws van woensdag 21 februari 2018