advertentie Banner Profile Mekkes

Angst in Lievendaal door terroriserende buurman

Bewoners van de Diephuisstraat in de wijk Lievendaal in Strijp zijn hun 90-jarige buurman spuugzat.

Volgens hen terroriseert hij de buurt al meer dan twintig jaar en al die jaren heeft Woonbedrijf niets of nauwelijks iets gedaan. Het terroriseren varieert van het intimideren van bewoners tot het aanrichten van vernielingen en van bedreigingen tot seksuele intimidatie van kinderen.

Na alle noodkreten vond donderdag 21 september een gesprek plaats tussen Woonbedrijf en vijf bewoners. Volgens buurtbewoner Joyce Kilwinger ontkent de contactpersoon van de woningcorporatie het probleem. Maar de advocaat en jurist van Woonbedrijf luisteren welwillend. Zij gaven aan dat er jaren geleden al ingegrepen had moeten worden en dat het nu alleen maar veel tijd verloren is gegaan. Zij beloofden er vaart achter te zetten.

Woonbedrijf verklaarde vandaag dat Kilwinger heeft toegezegd haar dossier met bewijsmateriaal te overhandigen aan de advocaat van Woonbedrijf. De advocaat gaat vervolgens beoordelen of Woonbedrijf een zaak kan aanspannen tegen de overlastgever.

'Goed nieuws voor de buurtbewoners', zegt Kilwinger, 'al komt het wel wat laat.' Volgens haar had een aantal bewoners jarenlang zo'n last van de buurman dat ze zijn gevlucht. Anderen blijven uit angst binnen of lopen in een grote boog om hem heen in een poging hem te vermijden. Met de aangiftes die bewoners deden bij de politie is volgens haar nog steeds niets gedaan. Regelmatig is de politie bij de buurman aan de deur geweest, maar hij liet hen niet binnen.

Inmiddels heeft Rudy Reker van de LPF zich ook in de kwestie gemengd. Hij heeft de burgemeester een brief gestuurd met de vraag om een snelle oplossing. 'Ik trek het me zonder meer persoonlijk aan, ook als vertegenwoordiger van het volk. Daarnaast wordt mijn mail eerder gelezen, natuurlijk. Ik ken ze van Woonbedrijf, die weten nooit ergens iets van', aldus Reker.

Zijn idee is om de buurman te laten plaatsen in de Skaeve Huse op Croy. Daar wonen uitsluitend mensen die vanwege onaangepast gedrag niet meer in een reguliere woonomgeving kunnen wonen.


Meer nieuws van vrijdag 22 september 2017