advertentie Banner Profile Mekkes

Ashtonia slaat haar 'tent' op in Klokgebouw

Van oude fabriek naar circustent. Deze maand vormt het Klokgebouw in Eindhoven het decor voor Ashtonia, de ongewone circusshow van cabaretgroep de Ashton Brothers.

Al meer dan 60.000 mensen bezochten Ashtonia op het terrein van Slot Zeist, tot voor kort de vaste thuisbasis van het circus. Dit jaar besloot de karavaan op tour te gaan. Naast Zeist doet ze ook Apeldoorn en Eindhoven aan. Dat is al een hele uitdaging volgens PR-adviseur Pauline Ouwerkerk, omdat het op- en afbouwen nogal een onderneming is.

Klokgebouw gaat de hoogte in
Eindhoven is van de drie plekken de enige indoorlocatie. Dat vraagt de nodige aanpassingen. Jan Buys, directeur van het Klokgebouw: 'Radiators, stalen balken en TL-buizen moesten uit de zaal gehaald worden. Allemaal om hoogte te creëren die een circustent wel heeft maar het Klokgebouw niet. Behoorlijk wat werk.' Die hoogte is nodig om de trapeze act die deel uitmaakt van de voorstelling verantwoord uit te kunnen voeren. 'Het plafond hier is van beton. Als je daar tegenaan knalt het doet veel meer zeer dan het tentzeil dat we gewend zijn. Maar er wordt goed geoefend, dus dat komt goed.', stelt 'Ashton Brother' Joost Spijkers gerust.

Negen voorstellingen
In totaal speelt het gezelschap in de komende drie weken negen weekendvoorstellingen in het Klokgebouw. Naast muziek, magie, acrobatiek en steroptredens door honden en kippen zullen vooral de Ashton Brothers zelf zorgen voor een flinke dosis humor. De show duurt maar liefst vijf uur. Dat komt omdat de show vooraf gegaan wordt door een gezamenlijke maaltijd, waarbij het publiek al op het nodige vermaak kan rekenen. 


Meer nieuws van donderdag 2 mei 2019