advertentie Banner Profile Mekkes

ASML-campus met 16.000 medewerkers in de maak

ASML wil al z'n medewerkers bij elkaar brengen op één grote campus op bedrijventerrein De Run in Veldhoven.

De chipmachinefabrikant wil in 2021 al z'n vestigingen op het Flight Forum en de High Tech Campus sluiten, zodat er gebouwd kan worden aan een ASML-bolwerk bij het bestaande kantoor in Veldhoven. Er wordt op dit moment al gebouwd aan een nieuw logistiek gebouw aan de achterzijde van het terrein van de chipmachinegigant.

In totaal moeten er straks zo'n 16.000 kantoormedewerkers onderdak hebben bij ASML op De Run. 12.000 van hen zitten achter het Máxima Medisch Centrum, de rest krijgt kantoorruimte aan De Run 1000. Daar staat de oudste vestiging van ASML. Dat gebouw gaat tegen de vlakte en er komt een nieuw pand.

Ondanks het gegeven dat beide locaties ongeveer twee kilometer uit elkaar liggen, wordt er toch gesproken over 'één campus'. De twee plekken worden met elkaar verbonden via een aparte busbaan waar een shuttle bus overheen gaat rijden. Volgens de krant moet die dienst zo snel en frequent zijn dat medewerkers ook het gevoel hebben dat ze op één campus werken.

De directeur Vastgoed van ASML krijgt het druk met de coördinatie van de grootscheepse plannen: 'We nemen aparte architectenbureaus in de arm.' De vorm en de sfeer van alle panden moeten op elkaar worden afgestemd.


Meer nieuws van woensdag 27 februari 2019