advertentie Banner Profile Mekkes

BAM: Aanbevelingen OVV gaan verder dan alleen de hoofdrolspelersStudio040

BAM: Aanbevelingen OVV gaan verder dan alleen de hoofdrolspelers

De aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid uit het onderzoek naar het instorten van de parkeergarage bij Eindhoven Airport, gaan verder dan alleen de hoofdrolspelers.

Dat zegt hoofdaannemer BAM in een reactie op dat rapport.

Wat niet wil zeggen dat de BAM zich niet aangesproken voelt, stelt een woordvoerder: "Maar het is natuurlijk niet de eerste keer dat er onderzoek is gedaan naar dit incident. Uit die eerdere onderzoeken is ook al kritiekpunten gekomen die we ter harte hebben genomen en waarop zaken zijn aangepast."

Is er dan geen lering te trekken voor de BAM uit dit rapport van de OVV? Zeker wel, bezweert de woordvoerder. De aanbevelingen omtrent het waarborgen van de veiligheid gelden voor de hele sector, "en men mag verwachten dat wij als onderdeel van die sector ons daarvoor blijven inzetten."

De gemeente Eindhoven zegt in een reactie op het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid dat het toezicht op bouwprojecten in de stad inmiddels is verscherpt. Er zijn strengere regels voor constructies opgesteld in bouwvergunningen. Ook onderzoekt de gemeente de eigen rol als opdrachtgever en gaat na of er in die rol voldoende aandacht is voor de constructieve veiligheid van bouwprojecten.
Meer nieuws van donderdag 18 oktober 2018