advertentie Banner Profile Mekkes

BBL snapt niks van elektronisch stemverzoek burgemeesterStudio040

BBL snapt niks van elektronisch stemverzoek burgemeester

'Het is echt te bizar voor woorden dat uitgerekend hij, de burgemeester vindt dat er elektronisch gestemd moet worden.

Zeker nadat hij als voorzitter samen met de stemraad besloten had dat er geen hertelling zou komen'.

Carla ter Beek van BBL spreekt op persoonlijke titel na het mislopen van een raadszetel. Ze reageert fel op burgemeester Jorritsma, die na de verkiezingen nogmaals pleitte voor elektronisch stemmen. Hij wil een pilot daarvoor in de regio.

De fractie van BBL had na de gemeenteraadsverkiezingen in eerste instantie voldoende stemmen voor een zetel in de gemeenteraad. Een dag later werd met vier stemmen verschil de restzetel toegewezen aan het CDA. Vanwege dat kleine verschil diende lijsttrekker Patrick van de Voort de Voort bezwaar in bij het Centraal Stembureau. Die werd ontvankelijk verklaard, maar niet gegrond. De gemeenteraad besliste uiteindelijk negatief over hertelling.

Dat uitgerekend de burgemeester zich nu opwerpt als voorstander van elektronisch stemmen is dan ook een doorn in het oog van Ter Beek. 'Wat is dit nu voor gedoe? Een soort van spijtbetuiging? Laten weten dat ook hij het graag anders had gewild? Dat gelooft echt niemand hoor'.

Volgens Ter Beek maakt de burgemeester met zijn pleidooi echt niet goed waar hij eerder als hoofd van de centrale stemraad voor heeft gezorgd: een zetel toekennen aan een andere partij waardoor BBL de restzetel misliep. Als burgemeester had hij ook een ander besluit kunnen nemen waardoor BBL niet afhankelijk zou zijn geweest van het partijbelang in de gemeenteraad.


Meer nieuws van woensdag 4 april 2018