advertentie Banner Profile Mekkes

Bewoner Achtse Barrier wil klachten kwijt over ExtremaStudio040

Bewoner Achtse Barrier wil klachten kwijt over Extrema

Een speciaal meldpunt om geluidsoverlast van Extrema Outdoor te melden. Het is opgezet door Hans Everstijn van het Leefbaarheidsteam Achtse Barrier. Hij vindt namelijk dat hij nergens terecht kan met zijn klachten over geluids- en vuurwerkoverlast van het jaarlijkse dancefeest op Aquabest.

Everstijn zegt behoorlijk in de clinch te liggen met de klachtenmeldkamer over Extrema Outdoor. 'De meldkamer en de gemeente Best werken niet samen', zegt hij. 'Daardoor wordt er niets gedaan met mijn klachten.'

Een belletje van Studio040 naar Extrema Outdoor levert de informatie op dat ze daar niet op de hoogte zijn van een klachtenmeldpunt. Projectmanager Sandra van Beers: 'Ik weet dat de gemeente Best een brief heeft gekregen van de heer Everstijn. Hij wil dat er na elf uur 's avonds geen vuurwerk meer wordt afgestoken. Maar dat gebeurt ook helemaal niet, het feestje is dan al afgelopen.

Everstijn heeft niet alleen moeite met vuurwerk na elf uur 's avonds. Hij vindt ook dat het geluid van het festival te hard staat. Daarom wil hij mensen mobiliseren om klachten in te dienen. Dat kan ervoor zorgen dat Extrema het volume wel moet komen meten. Naar aanleiding daarvan wordt dan het volume mogelijk bijgesteld.


Meer nieuws van vrijdag 10 juli 2015