advertentie Banner Profile Mekkes

Bewoners Gladiolusstraat voorlopig niet terug naar huisStudio040

Bewoners Gladiolusstraat voorlopig niet terug naar huis

De bewoners van het appartementencomplex waar vannacht brand uitbrak, mogen voorlopig nog niet terug naar hun woning. De brandweer doet nog onderzoek naar de veiligheid van de appartementen.

Tot nu toe hebben ze nog geen enkel appartement vrijgegeven. Even leek het erop dat enkele bewoners wat spullen mochten ophalen, maar vanwege instortingsgevaar heeft de brandweer daarvoor toch nog geen toestemming kunnen geven.

De geschrokken bewoners wisten allemaal op tijd het complex te verlaten. Zij zijn vannacht opgevangen in het wijkcentrum aan de overkant van het complex. Enkele appartementen zijn volledig uitgebrand. Voor de bewoners van deze appartementen zal andere opvang moeten komen. Daarbij krijgen ze hulp van de gemeente en de verzekering.

De 61-jarige Diny Leenders woonde in het appartement waar het vuur ontstaan is. Zij vertelt tegen Omroep Brabant dat zij een vermoeden heeft wat er gebeurd is.

Diny denkt dat er vuurwerk op het balkon gegooid is. Ze vertelt dat meerdere bewoners hoorden een harde knal voordat de brand uitbrak. Bovendien zijn er de afgelopen week zijn een aantal vuilnisbakken in de buurt opgeblazen met vuurwerk.

Diny is alles kwijt. Ze is woest op de daders en aangeslagen door het verlies van haar parkiet, die ze niet op tijd kon redden.

Burgemeester Jorritsma kwam vandaag langs om zijn medeleven te betonen aan de bewoners.

De brand brak in de nacht van zondag op maandag uit in een van de appartementen en breidde zich al snel uit naar de naast- en onderliggende woningen. De brandweer gaf rond kwart voor 3 vannacht het sein brand meester.

Foto: SQVision


Meer nieuws van maandag 5 juni 2017