advertentie Banner Profile Mekkes

Bewoners willen verandering in gevaarlijk kruispunt tussen Europalaan en Kloosterdreef

Dat de kruising tussen de Europalaan en de Kloosterdreef een gevaarlijk kruispunt is, is inmiddels wel duidelijk. Dinsdagavond was het opnieuw raak. Twee personenauto's zijn die avond op elkaar gebotst.

De bewoners in de buurt van de kruising hebben er genoeg van. Zij vinden dat er iets aan het kruispunt moet worden gedaan. 'Het gaat zelfs zovaak fout, dat wij thuis een lijstje bijhouden met het aantal ongelukken', laat een bewoner weten.

Dat het zovaak misgaat komt doordat bestuurders vaak niet weten hoe ze op het kruispunt moeten anticiperen. De stoplichten voor zowel het afslaand verkeer als het rechtdoorgaand verkeer worden tegelijk groen. Daardoor gaat het vaak mis en ontstaan er zelfs heftige ongelukken.

De buurtbewoners zeggen dat ze al contact hebben opgenomen met de gemeente, maar die willen niks doen. Dat de gemeente niks onderneemt kunnen de bewoners niet begrijpen. 'Moeten we nou echt wachten tot er een keer een dodelijk ongeluk gebeurd', vertelt een bewoonster met veel teleurstelling.


Meer nieuws van donderdag 2 mei 2019