advertentie Banner Profile Mekkes

Bibliotheek lanceert Hello Fresh, maar dan met boeken

Een box voor €14,95 met drie boeken in de categorieën literatuur, spanning, feelgood en young adults. Dat is het idee achter 'Verse Leeswaren' van de Bibliotheek Eindhoven.

"Mensen willen niet veel moeite hoeven doen voor producten en diensten, dus ook niet voor boeken", vertelt Robin Verleisdonk. Hij is lid van het driekoppige innovatieteam van de bieb. Het team bedacht het concept.

De box wordt bij mensen thuisbezorgd op een door hen gekozen moment: dinsdagavond of woensdagmiddag. De bezorging gebeurt door medewerkers van de bibliotheek met een speciale bakfiets. Er is tot nog toe één bestelling binnengekomen. Volgende week dinsdagavond wordt de eerste box feestelijk bezorgd.

'Verse Leeswaren' zit nog in de pilot-fase. Gebruikers krijgen drie boeken die ze na drie maanden weer moeten inleveren. De box wordt dan weer thuis opgehaald. Eén garantie wordt gegeven: de boeken zijn splinternieuw, nog door niemand gelezen en nog geen maand oud. Een speciaal boekenteam selecteert de titels.

Nu de bibliotheken veelal uit de buurten verdwenen zijn en de enige vestiging nog in de Witte Dame huist, is een tripje naar de bieb te veel geworden voor veel Eindhovenaren. Dit concept moet daar een antwoord op vormen. "Het is een idee vooral gericht op niet-leden", vertelt Verleisdonk.


Meer nieuws van dinsdag 1 augustus 2017