advertentie Banner Profile Mekkes

Bijna Chinese groeicijfers voor regio EindhovenStudio040

Bijna Chinese groeicijfers voor regio Eindhoven

De economie in de regio Eindhoven draait als een tierelier, blijkt uit onderzoek van ING.

Volgens onderzoekers van de bank komt de groei in 2017 uit op 5 procent. Dat komt onder meer door goed presterende technologiebedrijven als Philips, ASML, NXP en VDL. Maar ook bijvoorbeeld de bouwsector draait op volle toeren.

ING ziet ook een rooskleurige groei voor de regio in 2018. Die wordt geraamd op 3,6 procent, tegenover 3 procent gemiddeld in Nederland. De basis voor de verwachte groei ligt bij de florerende industrie, maar ook sectoren als ICT, zakelijke diensten en de bouw doen het goed. De werkloosheid zal volgend jaar verder dalen met 3,5 procent, verwacht ING.

Volgens de onderzoekers zal in 2018 verder de aandacht de Brainport-regio in het regeerakkoord z'n economische vruchten afwerpen.

Als het om economische groei gaat, vindt ING de claim van Eindhoven terecht dat de stad bij de grote vier hoort (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht). Als het gaat om de grootte van de stad niet, vinden de onderzoekers. ‘Qua bevolking groeit Eindhoven minder snel dan de andere grote steden en wordt het gat in aantal inwoners momenteel groter. Wil de regio Eindhoven een sprong maken, dan zal de bevolking echter sneller moeten groeien.’


Meer nieuws van donderdag 21 december 2017