advertentie Banner Profile Mekkes

Boegbeeld ALS Hein van Duivenboden overleden

ALS-patient Hein van Duivenboden is gisteravond overleden.

Van Duivenboden was onvermoeibaar in zijn strijd tegen ALS. Gisteravond heeft hij op moeten geven. Dat heeft een goede vriend van Hein bevestigd.

In 2012 was vastgesteld dat Van Duivenboden leed aan de zenuw- en spierziekte ALS. De aandoening tast het zenuwstelsel aan en zorgt ervoor dat spieren geleidelijk steeds dunner en minder krachtig worden. Op dit moment is er steeds weinig bekend over de oorzaak en behandeling van de ziekte.

Van Duivenboden was in de regio een boegbeeld in zijn strijd tegen ALS. Er waren tal van activiteiten om geld in te zamelen tegen de ziekte, waarbij hij betrokken was.

Zo werd deze zomer de RainowRun georganiseerd . De opbrengst was voor ALS. Verder was er tijdens de Dutch Design Week in oktober een side-event, Club Dauphine040, waarbij grote artiesten als Candy Dulfer belangeloos optraden.

Verder was er de Ice Bucket Challenge, een wereldwijde actie die heeft veel aandacht en geld opgeleverd voor ALS. Ook in Eindhoven lieten veel mensen zich overhalen om een emmer ijskoud water over zich heen te krijgen.

Van Duivenboden is bestuurskundige. Hij was onder meer hoogleraar aan de Tilburg University. Afgelopen voorjaar besloot hij daarmee te stoppen.

Hein van Duivenboden is 48 jaar geworden.


Meer nieuws van dinsdag 9 december 2014