advertentie Banner Profile Mekkes

Bouw nieuwe school Onder de Wieken na de vakantie van start

Van basisschool Onder de Wieken naar spilcentrum Spaaihoeve.

Na de zomer start in de Achtse Barrier de bouw van het nieuwe spilcentrum. Volgens wethouder Jannie Visscher van Jeugd en Onderwijs hebben de kinderen na de recente brand waarbij de school volledig verloren ging een moeilijke tijd gehad. Deze beslissing komt op het goede moment en biedt kansen om een nieuwe start te maken, zegt ze.

In goed overleg met onder meer schoolbesturen en de gemeente is gekozen om alle scholen in de wijk samen te voegen en er drie spilcentra van te maken. Ouders kunnen kiezen tussen verschillende onderwijsconcepten en grondslagen voor onderwijs.

Over een paar weken als het nieuwe schooljaar begint, is de locatie aan de Calaislaan helemaal klaar. Ouders en onderwijskrachten waren meteen na de brand begonnen om de leegstaande school in te richten als noodonderkomen. Daar wordt tijdens de bouw van de Spaaihoeve les gegeven. De nieuwbouwplannen voor de school waren al in de laatste fase van voorbereiding.

Het flexibele ontwerp van de school is afgestemd op het Jenaplanonderwijs. Het wordt een moderne school die van alle functionaliteiten is voorzien. Er komen verschillende onderwijsruimtes, aangevuld met plek voor kindvoorzieningen en gymnastiek.

Het nieuwe spilcentrum moet schooljaar 2018-2019 klaar zijn.


Meer nieuws van dinsdag 1 augustus 2017