advertentie Banner Profile Mekkes

'Brainport Industries Campus kan alleen in Eindhoven'

Na een half jaar begint de immense Brainport Industries Campus al aardig vorm te krijgen.

Er wordt nog steeds volop gebouwd in Strijp, vlakbij Eindhoven Airport en de A2. Een bouwwerk ter grote van acht Philips Stadions wordt uit de grond gestampt. Een soort bedrijventerrein als De Hurk of De Run, maar dan onder één dak.

High tech maakindustrie
Er komen maakbedrijven in te zitten. Ondernemingen die bijvoorbeeld spullen leveren aan ASML en Philips. Specialistische bedrijven die soms werken op de micrometer. 'Er rollen hier niet dagelijks 100.000 producten van de band', legt Niels Langenhuizen van ontwikkelaar SDK Vastgoed uit. Het gaat juist om unieke producten in kleine hoeveelheden.

'Dit kan alleen in Eindhoven', stelt Langenhuizen terwijl hij glimlachend over het terrein loopt. 'In Eindhoven zit de kennis, in Eindhoven zit de mentaliteit om samen te werken en in Eindhoven is behoefte aan dit initiatief. Alleen zo kunnen we blijven concurreren met bijvoorbeeld Azië. Daar werkt dit niet.'

Uniek
En toegegeven: het is een uniek concept. Eén ruimte waar de goederen voor alle bedrijven worden geleverd. Iedereen gebruikt elkaars opslagruimte. Het is openbaar, dus ook 'de gewone burger' kan een kopje koffie drinken in de brasserie. De campus moet gaan leven. Sfeer, gevoel. Buiten in het park kunnen medewerkers sporten en binnen kijken Summa-studenten naar hun toekomstige werkgever.

Verwachting
Zo moet het ongeveer gaan op de Brainport Industries Campus. Na de zomer nemen de eerste bedrijfjes hun intrek en begint Summa Techniek met lesgeven. Halverwege 2019 moet de campus echt volledig up and running zijn.


Meer nieuws van donderdag 29 maart 2018