advertentie Banner Profile Mekkes

Buurtbewoners Grasland radeloos: "Geen idee wie onze auto's vernielt"Studio040

Buurtbewoners Grasland radeloos: "Geen idee wie onze auto's vernielt"

Meer en meer auto's lopen schade op in de straat Grasland in Meerhoven. Maar waar die schade vandaan komt en wie het aanbrengt, is een groot raadsel.

Een buurtbewoner liet zich van zich horen op een Facebookpagina van Meerhoven. Haar auto is bekrast. In een mum van tijd kwamen er meer reacties van buren. Het gaat niet alleen om krassen, maar ook om een afgebroken ruitenwisser en auto-inbraken.

Dader onbekend
Wie het gedaan zou hebben, is onbekend. "Ik dacht eerst aan een toevallige voorbijganger, maar nu hoor ik dat er bij anderen ook vandalisme is gepleegd", zegt Diem Nguyen, bewoner van Grasland. "Misschien zijn het hangjongeren die hier - op een grasveldje - regelmatig zijn", zegt Nacira El Amraoui, een andere buurtbewoner.

De veiligheid van de wijk komt volgens Ine Rachmawaty in gewaar. "Ik voel me hier niet meer heel erg veilig." Daar voegt El Amraoui aan toe: "Het zou fijn zijn als de politie hier meer komt rondrijden en kijken.


Een andere, beveiligde, plek om de auto's te parkeren is er niet. Daarom moeten de voertuigen wel buiten geplaatst worden.


Meer nieuws van woensdag 5 september 2018