advertentie Banner Profile Mekkes

Buurtverenigingen Meerhoven organiseren samen speelweek

Zo'n duizend kinderen hebben zich de afgelopen dagen prima vermaakt aan het Zandkasteel in Eindhoven.

Sinds vier jaar organiseren de verschillende buurtverenigingen in de wijk Meerhoven gezamenlijk de Kindervakantieweek. Dat gebeurt elk jaar in de laatste week van de vakantie op een braakliggend terrein aan het Zandkasteel naast Luchthavengebouw Welschap.

Over een lengte van zeker honderd meter hebben de kinderen zelf hutten en tenten gebouwd. Ook op de laatste dag wordt er nog druk getimmerd en geschilderd door de jongens en meisjes. Dat gebeurt allemaal onder begeleiding van een heel legertje aan vrijwilligers uit de wijk zelf.

Vrijwilligers
Geert van Buul is de voorzitter van de Kinderspeelweek in Meerhoven en hij is trots op wat de vrijwilligers samen neerzetten. 'Vier jaar geleden zeiden we tegen elkaar dat de kinderen in de wijk zich enorm verveelden in de laatste week van de vakantie. Toen zijn de buurtverenigingen bij elkaar gekomen en hebben we met hulp van sponsoren deze week georganiseerd'. 

Alle kinderen in Meerhoven mogen meedoen aan het evenement, maar voorwaarde is wel dat als je kind meedoet er een ouder, opa of oma, broer of zus een dag meehelpt als vrijwilliger. 'Het zorgt ervoor dat we zo'n evenement goed kunnen draaien en ook voor een stukje samenhorigheid', aldus Van Buul. In de witte t-shirts lopen ook kinderen van groep acht en de brugklas rond. Zij begeleiden de groepjes kinderen.

Activiteiten
Drie dagen lang worden er hutten gebouwd op het Zandkasteel in Meerhoven. De kinderen krijgen een houten frame van de organisatie en mogen daarna zelf aan de slag. Het levert bescheiden hutjes tot halve bungalows op. Daarmee houdt het niet op, want er staan ook de nodige springkussens en andere attracties. Met name de zogenaamde 'Wipe Out' en stormbaan zijn erg populair.

Er worden ook veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes gemaakt tijdens de Kindervakantieweek en qua creativiteit zit het ook wel goed volgens de voorzitter. Toch zit het er na woensdag weer op en is het hele huttendorp binnen no-time weer opgeruimd. 

De vraag is echter of het volgend jaar op dezelfde plek terugkeert? 'We hebben begrepen dat de gemeente Eindhoven volgend jaar hier wil gaan bouwen, dus dan moeten we een andere plek vinden, misschien in het park?' Van Buul maakt zich echter geen zorgen en gaat er vanuit dat het goed komt.


Meer nieuws van donderdag 16 augustus 2018