advertentie Banner Profile Mekkes

Celstraf voor pandjesbaas uit Eindhoven Rechtspraaknl 1

Celstraf voor pandjesbaas uit Eindhoven

Een 48-jarige pandjesbaas uit Mierlo moet ruim twee jaar de cel in en mag zijn beroep vijf jaar niet uitoefenen. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant bepaald. 

De man werd gisteren veroordeeld voor onder meer het leidinggeven aan schuldheling door zijn pandjeshuis in Eindhoven, het voeren van een onjuiste administratie en voor handel in cocaine.

Ook zijn vrouw en dochter zijn veroordeeld voor hun betrokkenheid.  Het pandjeshuis in Eindhoven, waar zijn dochter werkte, had verschillende goederen in bezit waarvan zij had moeten vermoeden dat die uit het illegale circuit kwamen.  Ook pleegde de man samen met zijn vrouw en dochter valsheid in geschrifte bij de aankoop van hun huis in Mierlo. 

De vrouw krijgt een taakstraf van 135 uur en 3 maanden voorwaardelijk cel, de dochter 2 maanden hechtenis, een taakstraf van 216 uur en één jaar een voorwaardelijke gevangenisstraf.  In verband met haar persoonlijke situatie, ze is alleenstaande moeder met drie kinderen en er zijn psychologische problemen, is haar straf lager uitgevallen. Verder is er voor het pandjeshuis een boete opgelegd van bijna 37.000 euro. 


Meer nieuws van vrijdag 15 februari 2019