advertentie Banner Profile Mekkes

D66 Waalre verdenkt college van wegmoffelen debat afvalfiets

In aanloop naar het debat over de afvalfiets in Waalre verdenkt D66 het gemeentebestuur ervan om bewust zo min mogelijk publiciteit aan het debat te geven.

Volgens de oppositiepartij doet het college er alles aan om ervoor te zorgen dat het debat niet extern bekend geworden is. Het zou niet op de agenda of de website van de gemeente zijn aangekondigd. D66 vroeg het interpellatiedebat zelf aan en dinsdagavond vindt het plaats.

Niet verplicht tot publicatie
Maar dan moet het debat wel eerst aangenomen worden door minimaal vier van de zeventien raadsleden. Tot die tijd is de gemeente Waalre niet verplicht om de stukken online te zetten. Sterker nog: tot die tijd is de debataanvraag een intern stuk, alleen beschikbaar voor de raadsleden en bestuurders van de gemeente.

Afvalfiets
Het debat gaat over het afschaffen van de pilot met de afvalfiets. Er rijdt sinds twee jaar een fiets door de buurt Voldijn in Aalst rond. Die zamelt twee keer per week gescheiden afval in. Buurtbewoners zijn dik tevreden over de fiets, maar het gemeentebestuur wil stoppen met de pilot. Dat is afgesproken in het coalitieakkoord. 'Het betreft een proef en we nemen de resultaten uit de proef mee in de zoektocht naar een nieuwe manier van inzamelen in de hele gemeente Waalre', legt verantwoordelijk wethouder Arno Uijlenhoet uit.


Meer nieuws van dinsdag 20 november 2018