advertentie Banner Profile Mekkes

DDW: Creatief met taal op het perron

Lekker creatief bezig zijn met taal, en een prikkelende boodschap of poëtisch zinnetje achterlaten aan mede-reizigers. Dat kan deze week op het station van Eindhoven.

Het is een project van twee designers in het kader van de Dutch Design Week. Wouter Corvers en Bauke Bruins bedachten Stationstaal. Met kleine, aan de muur plakkende, lettertjes kunnen reizigers woorden en zinnen maken. In de stationshal en op het perron, terwijl ze op de trein moeten wachten. 'Hiermee willen we de interactie tussen reizigers bevorderen, en de wachttijd leuker maken', licht Bruins toe.

Het gaat om een pilot. 'Het is nu vooral uittesten hoe het uitpakt. Maar de NS heeft interesse in het concept. En bij succes, kan het zomaar zijn dat Stationstaal wordt uitgerold over heel Nederland', aldus Corvers. De NS ziet het als een mooie aanvulling bij allerlei mogelijkheden om het voor de reiziger aangenamer te maken, op momenten dat die moet wachten. Ook de piano's die de afgelopen jaren op diverse station in het land stonden, zijn daar een voorbeeld van.

Woensdag was rapper Bryan Braz op het station in Eindhoven, om een tekst te maken met de letters. Ook burgemeester Jorritsma is uitgenodigd om deze week nog een boodschap achter te laten.Meer nieuws van woensdag 24 oktober 2018