advertentie Banner Profile Mekkes

DDW Music: 'Lekker bandjes kijken met pilsje na een dag design'

Van country en indie tot elektronische muziek, punk en hiphop. Op elf locaties in Eindhoven zijn deze week meer dan zeventig live-acts te zien tijdens DDW Music.

'Waanzinnig goed Vlaamse rap, die Zwangere Guy. Het is één van hun eerste concerten in Nederland. Helemaal top', zegt een bezoeker van één van de optredens tijdens DDW Music, het muzikale avondprogramma van de Dutch Design Week. Hij is speciaal naar de Effenaar gekomen voor de hiphopband. 'Maar ook de rest van DDW Music is goed. Een mooie uitgebalanceerde line-up, in grote en kleine zaaltjes'.

Ook bij de elektronische act Stippenlift in Dynamo gaan de handen op elkaar. 'Dit is lekker dansbaar', zegt één van de toeschouwers. 'Het is een mooie toevoeging, naast alle design. En het concept past ook bij de designweek. Vernieuwende muziek na een dag vernieuwende ontwerpen'.

Een andere toeschouwer beaamt 't dat het festival bedoeld is voor mensen die iets nieuws willen horen. 'Je moet wel een echte muziekliefhebber zijn, en open staan voor nieuwe acts die nog aan de weg timmeren'.

DDW Music duurt nog tot en met zaterdag. Locaties zijn onder andere Oude Rechtbank, Café Wilhelmina, 't Rozenknopje, Altstad en NRE the Fifth.
Meer nieuws van woensdag 24 oktober 2018