advertentie Banner Profile Mekkes

Derby is belangrijkste wedstrijd voor FC Eindhoven-fans: 'Al verliezen we alles, als we dit duel maar winnen'Studio040

Derby is belangrijkste wedstrijd voor FC Eindhoven-fans: 'Al verliezen we alles, als we dit duel maar winnen'

Het is voor FC Eindhoven-fans dé wedstrijd van het jaar: de derby tegen Helmond Sport.

Het is een duel op zich, en de matige prestaties van beide ploegen in de eerste divisie worden maar even vergeten. De rivaliteit staat centraal, wil om dit duel te winnen. En dat wordt gevoeld bij café Bambierke, de stamkroeg van FC Eindhoven-supporters én langs de lijn bij de laatste training donderdagochtend.

'Al verliezen ze alle wedstrijden, maar deze wedstrijd moeten ze winnen. Helmond roept echt frustratie op bij de Eindhovense fans. Er moet gewonnen worden', zegt Bambierke-eigenaar Henrie van Melis. 'Helmond wil echt van FC Eindhoven winnen en FC Eindhoven van Helmond. Het wordt weer spannend', aldus een fan op de tribune.

Ook de spelers en coach van FC Eindhoven merken deze week weer dat de derby met Helmond Sport speciaal is. Een beladen wedstrijd. 'Het gevoel van die wedstrijd is net iets anders. Je leeft er iets anders naartoe. Er zal ook wat meer strijd moeten worden geleverd', zegt doelman Ruud Swinkels. Trainer David Nascimento: 'Je voelt dat iedereen ermee bezig is. Je merkt dat dit bij de supporters enorm leeft'.

Er zit meer spanning op het duel. Toch bereidt de selectie van FC Eindhoven zich niet anders voor. 'De manier waarop we spelen blijft hetzelfde. Alleen komt er extra gevoel bij kijken', aldus Nascimento.

Vrijdagavond wordt er afgetrapt, in het Jan Louwers Stadion aan de Aalsterweg.Meer nieuws van donderdag 22 november 2018