advertentie Banner Profile Mekkes

DocFeed groeit uit z'n jasjeStudio040

DocFeed groeit uit z'n jasje

Het Eindhovense documentairefestival wordt steeds populairder, en groeit daarmee uit z'n jasje.

Vorig jaar stond de teller op 2500 bezoekers over een hele weekend. Toen was het druk in de Eindhovense TAC, met alleen nog wat lucht op de zondag. Maar afgelopen weekend wisten nog meer filmliefhebbers DocFeed te vinden. 'Ook op de zondag was het druk. We zien ook bezoekers en makers uit de Verenigde Staten, Mexico en Qatar', aldus programmeur Anne Jacobs.

Verhuizen
De definitieve balans moet nog worden opgemaakt, maar de verwachting is dat er afgelopen weekend zomaar 3000 bezoekers kunnen zijn geweest. En omdat het steeds drukker wordt in de filmzaaltjes, denkt de organisatie aan een andere locatie. Jacobs: 'We denken aan verhuizen, al is de sfeer nu goed in de TAC. We weten het nog niet helemaal. Daarover gaan we komende tijd nadenken'.

Succes
Het intieme sfeertje op het Eindhovense documentairefestival is volgens Jacobs de verklaring voor het succes. 'Je ziet echt dat mensen het fijn vinden om hier met elkaar te kletsen over film, bezoekers en makers. Die gezellige sfeer heb je toch minder op grote filmfestivals'.

Afgelopen weekend streken 60 filmmakers uit 33 landen neer in Eindhoven.


Meer nieuws van maandag 26 februari 2018