advertentie Banner Profile Mekkes

Drempels, stopborden en lagere snelheid bij gevaarlijk kruispunt Bilderdijklaan

De gemeente gaat het kruispunt Bilderdijklaan-Wal in Eindhoven de komende weken aanpakken.

Dit naar aanleiding van klachten van fietsers en een ongeluk vorige week, waarbij een fietsster om het leven kwam. De gemeente wil volgende week vrijdag al beginnen met de eerste aanpassingen.

Snelheid
Zo wordt de snelheid op een deel van de Wal aangepast, richting de Bilderdijklaan. 'Want nu rijden auto's te hard, en brengen ze fietsers in de gevaar', laat wethouder Jannie Visscher weten. De snelheid wordt op dit stuk daarom teruggeschroefd naar 30 kilometer per uur.

Ook worden er hoge drempels aangelegd, die chauffeurs moeten dwingen zachter te rijden op de Wal. Daarnaast worden er stopborden geplaatst bij de kruising. Tot slot wordt de Bilderdijklaan beter verlicht. De intensiteit van de verkeerslichten wordt versterkt, zodat fietsers beter worden opgemerkt.

Fietsers voorrang
Vorig jaar is het kruispunt Wal-Bilderdijklaan heringericht. Fietsers hebben er nu voorrang. Maar vooral in het donker worden de fietsers nu beperkt of te laat opgemerkt, blijkt ook uit klachten van fietsers die contact hebben opgenomen met de gemeente. Eind vorig jaar plaatste de gemeente daarom al lage drempels, maar die blijken onvoldoende effect te hebben.

De afgelopen week riepen Fietsersbond en politieke partijen al op tot extra verkeersmaatregelen bij de Bilderdijklaan.
Meer nieuws van dinsdag 16 januari 2018