advertentie Banner Profile Mekkes

Drie aanhoudingen vanwege vechtpartij tijdens rechtszaak Studio040

Drie aanhoudingen vanwege vechtpartij tijdens rechtszaak

De politie heeft woensdagmorgen drie mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de massale vechtpartij in de rechtbank van Den Bosch.

Tijdens de pro-formazitting op 21 februari in de zaak van de in Best doodgeschoten Yassine Majiti, brak een massale vechtpartij uit. Familieleden van het slachtoffer belaagden de verdachte Toon N. met grof geweld. De rechtszaal werd ontruimd ging verder achter gesloten deuren.

Impact
Het incident had veel impact op alle aanwezigen, waaronder bezoekers, journalisten, medewerkers van het Openbaar Ministerie, de Rechtbank en de politie. De zaak wordt door politie en justitie hoog opgenomen en er is een groot onderzoek gestart. Daarin zijn nu drie familieleden van het slachtoffer aangehouden. De politie is nog op zoek naar een vierde verdachte.

Salsa Breeze
De 39-jarige Toon N. wordt verdacht van het doodschieten van de Bossche Yassine Majiti begin november 2017. Dat gebeurde op de parkeerplaats voor Beachclub Sunrise in Best waar het feest Salsa Breeze gehouden werd. Het slachtoffer zou geprobeerd hebben een ruzie te sussen en werd daarbij neergeschoten.

Het onderzoek naar de vechtpartij in de rechtbank wordt uitgevoerd door de recherche in Eindhoven. Dit om de onafhankelijkheid te waarborgen. Om diezelfde reden zullen de verdachten in dit onderzoek ook worden voorgeleid bij de rechtbank in Breda.


Meer nieuws van woensdag 7 maart 2018