advertentie Banner Profile Mekkes

Drie finalisten regionale ondernemersprijsStudio040

Drie finalisten regionale ondernemersprijs

De ondernemers achter de bedrijven Heliox, Van de Vin Ramen en Kozijnen en De Rooy slijpcentrum zijn genomineerd voor de BOV-Trofee.

Dat is een prijs voor ondernemers in de regio. Van der Vin ontwerpt en produceert maatvaste ramen en kozijnen voor de Nederlandse zakelijke markt, zowel voor nieuwbouw van woningen als voor renovatie. In 2001 kochten Anton en Methee de Vin op industrieterrein De Poortmannen in Heeze een kavel waarop een nieuwe fabriek werd gerealiseerd. Het is nog altijd de thuisbasis van Van de Vin en biedt werk aan 85 vaklieden.

De Rooy is een expert op het terrein van slijpen en frezen voor de metaalindustrie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van 3D-meettechnieken en hele grote maten. Het bedrijf uit Nuenen richt zich op de hightech-machinebouw. Op dit moment zijn er zo'n 70 mensen werkzaam bij dit groeiende familiebedrijf. Ze werken voor bedrijven als ASML, Siemens en Philips.

Heliox maakt laders, vermogens-omzetters en voedingen. Het bedrijf uit Best telt 50 medewerkers. In 2009 besloten vier ondernemers tot een doorstart van Philips-dochter Power Solutions. Dat bedrijf ging failliet. Heliox begon met voedingen en versterkers voor consumentenelektronica, daarna groeide het bedrijf door naar andere markten: de industriële markt, de medische markt en het elektrisch rijden. In 2011 zijn ze begonnen met laders voor auto's die worden omgebouwd tot elektrische auto. In 2014 kwam Heliox met de eerste buslader.

Op 26 maart wordt de winnaar in het Eindhovense Parktheater bekendgemaakt. De jury bestaat onder meer uit Tiny Sanders (ondernemer, oud-topman Campina), Mark van den Broek (Rabobank Eindhoven-Veldhoven) en Ad van Berlo (designbureau VanBerlo, winnaar BOV-award 2012).


Meer nieuws van woensdag 7 maart 2018