advertentie Banner Profile Mekkes

Duurzaam Meerhoven ontvangt een waarderingssubsidie

De werkgroep Duurzaam Meerhoven heeft een waarderingssubsidie van duizend euro ontvangen. Het is een blijk van waardering van de de gemeente Eindhoven voor de inzet van de groep in de wijk Meerhoven.

De stad kent de waarderingssubsidies toe aan buurtinitiatieven die positief bijdragen aan de samenhang en leefbaarheid in Eindhoven. Eerder kregen buurtinitiatieven uit Woensel en Stratum ook een waarderingssubsidie toegekend.

Duurzaam Meerhoven organiseert sinds 2015 activiteiten in de wijk op het gebied van duurzaamheid. Enkele voorbeelden zijn: Prik-je-mee (zwerfafval opruimen), Energie en meer (energie besparen en opwekken), Kledingruil (tweemaal per jaar kleding inbrengen en uitzoeken) en Eetbaar Park Meerland (samen het park eetbaarder maken voor mens en dier).

Duurzaamheid is niet het enige doel van Meerhovense werkgroep. Door samen deel te nemen aan de activiteiten wil Duurzaam Meerhoven verbinden. Volgens de gemeente Eindhoven zorgt de groep daarmee voor een prettig leefklimaat in de wijk.


Meer nieuws van donderdag 25 mei 2017