advertentie Banner Profile Mekkes

Eindhoven Airport: 100 tot 150 banen weg door sluiten basis Ryanair Studio040 Marco de Gier 10

Eindhoven Airport: 100 tot 150 banen weg door sluiten basis Ryanair

Op Eindhoven Airport gaan 100 tot 150 banen verloren, nu Ryanair heeft besloten de eigen basis op de luchthaven te sluiten. Dat laat het regionale vliegveld weten.

'Dit is geen goed nieuws voor de werkgelegenheid op Eindhoven Airport. Wij hopen echt voor het betrokken Ryanair-personeel dat zij elders gestationeerd kunnen worden', zegt directeur Joost Meijs in reactie op het besluit van de Ierse luchtvaartmaatschappij maandagochtend.

Eindhoven Airport verwacht dat tussen de 80 en 85 procent van de Ryanair-vluchten komende winter gewoon worden uitgevoerd. Dagelijks staan er van eind deze maand tot eind maart zo'n 45 vluchten van en naar Eindhoven gepland.

Volgens de luchthaven geldt de sluiting van de basis voorlopig alleen voor het winterseizoen. Voor de langere termijn verwacht Meijs dat de vermindering van het aantal vluchten, door Ryanair of andere luchtvaartmaatschappijen, weer wordt opgevuld. 'De vraag naar vliegverkeer vanuit Brainport en de bredere regio blijft zich ontwikkelen en er is voldoende belangstelling van andere luchtvaartmaatschappijen'.

In totaal heeft Ryanair drie toestellen gestationeerd op Eindhoven Airport. De komende tijd worden vluchten uitgevoerd door toestellen die ergens anders gestationeerd zijn. Ryanair is veruit de grootste maatschappij die vliegt vanaf Eindhoven.


Meer nieuws van maandag 1 oktober 2018