advertentie Banner Profile Mekkes

Eindhoven als enige zonder nachtbussen met carnavalStudio040

Eindhoven als enige zonder nachtbussen met carnaval

In nagenoeg alle Brabantse steden rijden er met carnaval nachtbussen, behalve in Eindhoven.

Hermes kondigde eind januari aan dat er dit jaar geen nachtbussen rijden met carnaval. Er werd te weinig gebruik van gemaakt volgens de vervoerder.

In Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Tilburg en 's-Hertochenbosch rijden wel nachtbussen. Arriva heeft zelfs extra nachtritten gepland tijdens carnaval. Nieuw is dat ook in de nacht van vrijdag op zaterdag al bussen rijden.

Passe-partout
Arriva heeft tevens een passe-partout voor carnavalvierders. Reizigers kunnen voor € 12,50 vijf dagen lang onbeperkt reizen met de bus en de extra nachtbussen. Ook voor reizigers die maar één dag gaan is er een speciaal kaartje.

Kinderen in de leeftijd 4 t/m 11 jaar reizen gratis mee met één volwassene op het passe-partout. Kinderen tot 4 jaar reizen altijd gratis mee.

Daarnaast rijdt Arriva met een aantal lijnen in de regio een aangepaste dienstregeling vanwege afsluitingen van wegen door carnavalsoptochten. Alle dienstregelingen zijn te vinden op www.arriva.nl/carnaval.

De busmaatschappij wijst reizigers erop dat er niet meer contant betaald kan worden in de bussen van Arriva, maar alleen nog maar met OV-chipkaart of PIN.


Meer nieuws van dinsdag 6 februari 2018