advertentie Banner Profile Mekkes

Eindhoven krijgt nieuwe hotspot voor innovatieStudio040

Eindhoven krijgt nieuwe hotspot voor innovatie

Er komt een plek in Eindhoven waar 500 wetenschappers en mensen uit het bedrijfsleven werken aan nieuwe innovaties en technologieën.

Volgens het ED wordt het een nieuw soort Philips Natlab, waar mensen uit bedrijfsleven, wetenschap en innovatieve geesten werken aan de toekomst. Samen gaan ze aan de slag om oplossingen te vinden voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van onder meer energie, mobiliteit en klimaatverandering. Eerst zal het zogeheten Eindhoven Engine landen op de TU-campus, daarna moet het een eigen fysieke plek krijgen in de stad. 


Initiatiefnemer is TU-hoogleraar Maarten Steinbuch. 'Wij zien de snelheid waarmee technologieën zich ontwikkelen, maar nieuwe onderzoeksresultaten van de TU/e bereiken vaak niet of niet snel de markt. Terwijl dat niet zo hoeft te zijn, kijk naar studententeams; die beginnen gewoon en weten vaak snel door te ontwikkelen. Dat is wat we beogen. We willen nieuwe start-ups en overdraagbare kennis genereren in teams van studenten, wetenschappers en bestaande bedrijven', aldus Steinbuch in het ED.

Al diverse grote bedrijven zouden hebben aangegeven mee te willen doen. Over ruim tien jaar zou dus het plek moeten bieden aan 500 mensen.


Meer nieuws van woensdag 29 november 2017