advertentie Banner Profile Mekkes

Eindhoven verduurzaamt eigen panden voor 85 miljoen euro

Zeven gemeentelijke gebouwen in Eindhoven worden minstens vijftig procent energieneutraler. De investeringen kosten 85 miljoen euro en kunnen oplopen tot 130 miljoen. Het gaat onder andere om het stadskantoor, stadhuis, Designhuis en Van Abbemuseum.

De verduurzaming van de panden wordt gerealiseerd door middel van warmtekoudeopslag, zonnepanelen en warmteterugwinning. De eerste werkzaamheden aan het Eindhovense stadhuis zijn reeds gestart. Het initiatief voor de verduurzaming van de gemeentepanden kwam vanuit het zes bedrijven telende consortium !MPULS.

Duurzaamheidsadviseur Joop Ketelaers en zijn vastgoedcollega Garry Whitrick zijn met hun kapitaal zelf de markt op gestapt, wat leidde tot het miljoenencontract met de gemeente Eindhoven.

Plafondplaten, tapijttegels, pantry's en toiletten: ze worden allemaal vervangen voor duurzaam materiaal. Daarnaast wordt ook zoveel materiaal mogelijk hergebruikt. Onder het stadhuis komt een waterbuffer. Dit wordt schoongemaakt en daarna ingezet als spoelwater voor toiletten.

De bedoeling is dat de werkzaamheden in 2026 zijn afgerond, met een eventuele verlenging van vijf jaar.


Meer nieuws van vrijdag 26 mei 2017