advertentie Banner Profile Mekkes

Eindhovenaar Daan Aarts geëerd voor heldendaad

De 24-jarige Daan Aarts heeft woensdagmiddag de zilveren draagmedaille van het Carnegie Heldenfonds ontvangen.

Hij kreeg die voor zijn moedige optreden tijdens een steekpartij vorig jaar november in de Jumbo aan de Boschdijk. Aarts ontving de onderscheiding op het Stadhuis in Eindhoven uit handen van burgemeester Jorritsma en in het bijzijn van de vrouw die hij redde. 

Steekpartij
De Eindhovense held reageerde op 11 november 2017 op het hulpgeroep van een vrouw die in de supermarkt werd neergestoken. Een man nam haar eerst in een wurggreep en stak haar daarna met een mes in haar hals. Aarts snelde te hulp en wist de dader te overmeesteren. Tijdens de worsteling werd hij zelf twee keer in zijn rug gestoken.

'Door zijn kordate optreden heeft Daan veel erger voorkomen. Dat is de reden dat er voor hem een medaille is aangevraagd bij het Carnegie Heldenfonds. Deze is toegekend vanwege de moed die hij heeft getoond om, onder zeer risicovolle omstandigheden en met gevaar voor eigen leven, het leven van een slachtoffer te redden', aldus de gemeente Eindhoven.

Schizofreen
De 41-jarige Eindhovenaar die de vrouw en Aarts verwondde is deze week veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. De rechtbank ziet de man als ontoerekeningsvatbaar tijdens de steekpartij omdat hij lijdt aan schizofrenie. De officier van justitie had de Eindhovense dader tweemaal poging tot doodslag ten laste gelegd.


Meer nieuws van woensdag 5 september 2018