advertentie Banner Profile Mekkes

Eindhovenaren eisen middagzwemmen Tongelreep terug

Baantjes trekken in het 50 meterbad van de Tongelreep kan straks niet meer in de middag. Onbegrijpelijk, vinden fervent middagzwemmers Marian de Graaff en Ellen van der Heiden. Ze zijn een handtekeningenactie begonnen.

Vanaf 30 oktober gaat de nieuwe regeling in. Vanaf dan kan er 's middags dus niet meer gezwommen worden in het 50 meterbad van de Tongelreep. Dat heeft het Eindhovense College van B&W bekendgemaakt.

Wethouder sport Jakob Wedemeijer is verantwoordelijk voor de maatregel. "We hebben wel geprobeerd om meer mensen naar het middagzwemmen te krijgen, maar de meeste baantjestrekkers zwemmen voor of na de middag." Bovendien is het volgens Wedemeijer te duur als er in de middag te weinig mensen gaan zwemmen en er wel badmeesters aanwezig moeten zijn.

Raadslid Frank Depla (PvdA) vindt juist dat het stadsbestuur het 50 meterbad 's middags moet openhouden. "Als je het zwembad niet vol krijgt vind ik niet dat je het middagzwemmen meteen moet afschaffen. We moeten andersom denken: hoe krijgen we het wél vol."

Er is een actie gestart tegen de maatregel. Actievoerder Marian de Graaff is begonnen met het inzamelen van handtekeningen. Zij wil voorkomen dat het middagzwemmen stopgezet wordt.

Zwemmers kunnen vanaf 30 oktober tussen 7.00 en 12.00 uur en tussen 16.00 en 22.00 uur terecht bij de Tongelreep.


Meer nieuws van vrijdag 13 oktober 2017