advertentie Banner Profile Mekkes

Eindhovense gemeentesecretaris Wilke stopt ermeeStudio040

Eindhovense gemeentesecretaris Wilke stopt ermee

De gemeentesecretaris in Eindhoven Marco Wilke vertrekt in mei.

Hij gaat zich 'toeleggen op het interimwerk', aldus de gemeente. Wilke werd anderhalf jaar geleden als interim aangesteld. Een jaar geleden kwam hij in vaste dienst. Ook nam Wilke tijdelijk de leiding over sociale zaken binnen de gemeente, maar begin dit jaar werd Yvonne Bieshaar aangewezen als de nieuwe directeur Sociaal Domein. Binnen de sector zijn er financiƫle tekorten ontstaan van tientallen miljoenen euro's.

Volgens de gemeente zijn er onder leiding van Wilke verbeterslagen gemaakt in de hele organisatie. Toch zijn de gewenste effecten nog niet zichtbaar, aldus de gemeente. Maar 'het op orde brengen van de financiƫn en verbetering van vele organisatorische processen is een kwestie van lange adem'.

Wilke: 'De afgelopen tijd, en zeker het laatste half jaar bij Sociaal Domein, heb ik gemerkt dat tijdelijke klussen mij veel meer energie geven dan een vaste positie. Dus heb ik na lang dubben mijn conclusie getrokken. Ik vind dat Eindhoven een gemeentesecretaris verdient die zich met 100 procent energie inzet voor de stad en het werk dat er ligt.'


Aline Zwierstra is voorlopig waarnemend gemeentesecretaris.


Meer nieuws van dinsdag 6 maart 2018