advertentie Banner Profile Mekkes

Eindhovense leerlingen winnen prestigieuze prijs met slimme lichtinstallatie

Stijn Nowee en Wouter Witteman van het Eindhovense Van Maerlantlyceum hebben een prestigieuze landelijke prijs gewonnen met een slimme knipperlichtinstallatie.

Ze gingen er in de categorie Natuur en Techniek met de KNAW-onderwijsprijs vandoor. Dat is een prijs voor de beste profielwerkstukken van middelbare scholieren. In totaal werden er bijna 350 werkstukken ingeleverd.

Stijn en Wouter maakten een werkstuk over verlichting, die wielrenners helpt in het verkeer. Op die manier zouden er minder ongelukken gebeuren met wielrenners. Ze hebben de verlichting al ontwikkeld. Eerder legden ze aan Studio040 uit hoe hun innovatie werkt.

In dezelfde categorie werden Wouter van Dijk en Joris Veldhuizen van het Geldropse Strabrecht College tweede. Hun werkstuk beschrijft het onderzoek naar een neuraal netwerk waarmee handgeschreven cijfers kunnen worden herkend. Ook Rens Hoogendorp en Lorens Niehof van het Christiaan Huygens College in Eindhoven behaalden de een tweede plek, in de categorie Natuur en Gezondheid. Het tweetal vroeg zich af of een onderbeen-prothese voor gehandicapte sporters goedkoper gemaakt kan worden.


Meer nieuws van dinsdag 12 juni 2018