advertentie Banner Profile Mekkes

Eindhovense paralympiër gaat halve marathon rennen met maar een beenStudio040

Eindhovense paralympiër gaat halve marathon rennen met maar een been

De Eindhovense paralympiër Merijn Koek gaat de halve marathon rennen met maar één been. Hij probeert daarmee andere gehandicapten te laten zien dat alles mogelijk is, ook met een beperking.

Een marathon rennen met een been lijkt misschien onmogelijk. Toch gaat hij het doen, zo probeert hij mensen met een beperking te laten zien dat je nog steeds veel kan doen. 'Mijn broer en zus hebben allebei geen beperking. Ik wel, maar ik ben altijd hetzelfde behandeld. Hierdoor ben ik eigenlijk opgevoed alsof ik geen beperking heb', vertelt Merijn.

Dit probeert hij ook over te brengen aan alle kinderen met beperking. Toch is dit nog niet zo makkelijk, aangezien er in Nederland 10.000 kinderen zijn met een prothese waar zij alleen mee kunnen lopen. Andere protheses kosten al snel meer dan 5.000 euro. Sporten zit er dus voor deze kinderen niet in.

Merijn heeft het project JUMP opgezet om dit probleem aan te pakken. De JUMP is een prothese waarbij het voetstuk omgewisseld kan worden. Daardoor kun je de prothese aanpassen aan de activiteit die je gaat doen. Komend jaar wil hij vijftig tot honderd kinderen een JUMP geven. Deze kinderen worden dan 2 jaar gevolgd. In die periode wordt gekeken naar de eventuele sociale, fysieke en mentale groei. Met die resultaten wil Merijn naar de regering stappen. Zijn doel is om uiteindelijk de JUMP in de verzekering te krijgen. 


Meer nieuws van dinsdag 7 mei 2019