advertentie Banner Profile Mekkes

Eindhovense senioren trainen met opgevoerde scootmobielen voor NK Studio040

Eindhovense senioren trainen met opgevoerde scootmobielen voor NK

Een groep senioren uit Eindhoven gaat binnenkort naar het NK Scootmobiel op het circuit van Zandvoort. En er wordt inmiddels hard getraind.

Bewoners van Berckelhof gaan met de twee teams GaZerop en Bende van Ellende naar het NK. In het park bij het verzorgingshuis is een parcours uitgezet. 'Ze willen echt winnen. De bewoners trainen zo vaak als ze kunnen', vertelt coach Sylvia van Aggel.

Er wordt gekeken naar snelheid, behendigheid maar ook naar veiligheid in het verkeer. 'Het gaat hier nogal hard. Net viel er ook al iemand. Sommigen doen het om de snelheid, anderen willen laten zien dat ze scootmobiel volledig onder controle hebben. Iedereen heeft in ieder geval veel plezier', zegt Van Aggel.

Het NK wordt georganiseerd door Gouden Dagen. Dat is een goed doel, dat de kwaliteit van leven van ouderen wil verbeteren. Eenzaamheid is een probleem onder ouderen en dit soort acties kunnen eraan bijdragen om dat op te lossen, aldus de stichting.

Deelnemer Gerrit Jansens vindt het fijn om dingen samen te kunnen doen: 'Ja ik ben alleen, maar als je ziet wat een initiatief als dit oplevert is dat alleen maar mooi. Erg fijn om onder de mensen te kunnen zijn en iedereen deelt deze mening eigenlijk'.

Dat de senioren ook graag willen winnen, is duidelijk. Een aantal deelnemers traint inmiddels met een opgevoerde scootmobiel. De maximumsnelheid komt normaal niet uit boven 15 kilometer per uur. Tijdens de training halen de voertuigen vaak wel de 25 kilometer per uur.

27 juni staat het NK Scootmobiel op het programma. Met hulp van sponsors hebben de twee teams een tourbus gehuurd om supporters mee te kunnen nemen. 'Bewoners, mensen uit de buurt en bewoners van andere vestigingen gaan mee. Het leeft hier echt'.


Meer nieuws van donderdag 7 juni 2018