advertentie Banner Profile Mekkes

Ergon-medewerkers bewegen erop los dankzij Fontys-studenten

Ergon, Fontys en de gemeente Eindhoven slaan de handen ineen om Ergon-medewerkers aan het sporten te krijgen.

Het begon ooit als project van twaalf studenten van de Fontys Sporthogeschool. Ze liepen stage bij een bedrijf met Ergon-medewerkers en probeerden de werknemers aan het bewegen te krijgen. Met een potje tafeltennis in de pauze of een traditionele ochtenddans bijvoorbeeld. Nu is het uitgegroeid tot een officieel convenant getekend door Ergon, Fontys en het stadsbestuur.

Door de afspraken in een convenant vast te leggen, gaan de drie partijen een samenwerking van jaren met elkaar aan. In eerste instantie gaat Fontys haar studenten zelf onderbrengen bij Ergon-vestigingen zoals de kwekerij of de wasserij. Volgend jaar neemt de gemeente het onderbrengen van de studenten voor haar rekening.

Samen bewegen
Donderdag werd het convenant getekend en gevierd met een speciale beweegmarkt in het Indoor Sportcentrum aan de Aalsterweg. Daar konden Ergon-medewerkers verschillende aangepaste sporten proberen. Zitvolleybal bijvoorbeeld, of badminton met een ballon in plaats van een shuttle. En dat valt in de smaak. 'Ik vind het heel leuk dat we dit mogen doen. Want zo helpen ze mij met afvallen', vertelt één van de deelnemers.

Kapsalon
De afgelopen twee jaar is Fontys al bezig geweest met het project en Robert van Breemen is één van de studenten die Ergon-medewerkers van DAF begeleid heeft. 'Je ziet dat de kennis over gezond leven ontbreekt. Ik zie vaak dat deze mensen kapsalon of shoarma bestellen in de pauze. Ze weten niet hoe ongezond dat is. Dat vertel je ze dan en pas dan worden ze bewust van een gezonde leefstijl', stelt hij.

Sportwethouder
Het was ook voor sportwethouder Stijn Steenbakkers een heugelijk moment. Zijn eerste officiële ondertekening als wethouder van Eindhoven. 'Dat is voor mij leuk, maar ik vind vooral het convenant mooi. Dit is een initiatief dat ooit gestart is van onderaf door een paar studenten. Dat past bij Eindhoven, want er wordt samengewerkt. En kijk waar we nu staan. Daar word ik gelukkig van.'


Meer nieuws van donderdag 7 juni 2018