advertentie Banner Profile Mekkes

Expat Fair op VDMA-terrein drukbezocht Studio040 Evelien Schwier

Expat Fair op VDMA-terrein drukbezocht

De I am not a tourist Expat Fair op het VDMA-terrein in Eindhoven is zondagmiddag drukbezocht.

De vele internationale werknemers en studenten die Eindhoven rijk is, kunnen op de beurs naar allerlei lezingen over hoe ze het best kunnen aarden in Nederland.

Om 11:00 uur werden de deuren van de beurs voor expats geopend aan de Vestdijk. Ook wethouder Stijn Steenbakkers van Economie en vestigingsklimaat was aanwezig bij de opening.

Lezingen
Het thema van derde editie van het evenement is dit jaar 'Banen voor Epaxts'. In de drie zalen waar lezingen worden gegeven, wordt extra aandacht geschonken aan het vinden van werk en solliciteren in Nederland.

Ook zijn er bijeenkomst voor internationals waar ze uitgelegd krijgen hoe en waar ze makkelijk de Nederlandse taal kunnen leren, hoe ze een huis kopen of hoe ze eigen bedrijf starten en hoe het onderwijs hier werkt.

Sfeervol
Op het plein in het midden van het VDMA-terrein is ruimte voor een hapje en een drankje, is er een markt opgezet en zijn er diverse optredens van muzikanten die muziek van over de hele wereld spelen.

In totaal doen er vijftig bedrijven en sprekers mee aan de I am not a tourist Expat Fair, onder de bedrijven en organisaties die meedoen zijn ook ASML, ABN AMBRO, Brainport Development en Bibliotheek Eindhoven.


Meer nieuws van zondag 10 juni 2018