advertentie Banner Profile Mekkes

Forum040-lijsttrekker Jake van Kruijsdijk trekt zich terug

Jake van Kruijsdijk heeft dinsdagavond besloten zich terug te trekken als lijsttrekker van Forum040.

Dat laat hij weten in een statement aan Studio040. Kruijsdijk raakte dinsdag in opspraak doordat naar buiten kwam dat hij veroordeeld is door de rechter. Zijn partij Forum040 was hiervan niet op de hoogte.

"Toen ik benaderd werd om lijsttrekker te worden van Forum040, heb ik uit zorg voor de stad en mijn interesse voor de politiek besloten dit op me te nemen. Gezien de huidige publicaties rondom mijn persoon heb ik besloten om me geheel terug te trekken als lijsttrekker van Forum 0veertig. Ik vind het ontzettend jammer, want ik had graag veel voor de stad willen doen.


Ik wens de partij veel succes bij de komende gemeenteraadsverkiezingen en ben overtuigd van een goed resultaat."

Eerder op de avond zei Jeroen Vullinghs al tegen Studio040 dat de positie van Van Kruijsdijk wankel was door de publicatie over zijn veroordeling. De partij weigerde zich echter te distantiƫren van de lijsttrekker omdat hij immers gestraft was. Wel gaf Vullinghs aan dat Forum040 niet blij was met de onthulling en woensdagochtend gaat vergaderen over de kwestie.

Rechtbank
Twee keer stond de lijsttrekker voor de rechter voor mishandeling, stalking en bedreiging. Twee keer betrof het een zaak tegen zijn ex-partner. De tweede keer kreeg Van Kruijsdijk een taakstraf van 240 uur en 120 dagen voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van drie jaar. Hij is daartegen in cassatie gegaan. In de eerste zaak kreeg de voorman van Forum040 een voorwaardelijke gevangenisstraf van zestig dagen. De zaak kwam aan het licht na onderzoek van het ED.

Het is vooralsnog onduidelijk wie nu de kar gaat trekken bij Forum040. Jake van Kruijsdijk kan namelijk niet meer van de kieslijst af omdat die al is ingediend bij de gemeente Eindhoven en vast staat.


Meer nieuws van dinsdag 6 maart 2018