advertentie Banner Profile Mekkes

Frans regelt kerstmarkt in Woensel-West al jaren: 'Het is mijn kindje' Studio040

Frans regelt kerstmarkt in Woensel-West al jaren: 'Het is mijn kindje'

Frans Vister is opnieuw druk bezig met de voorbereidingen van de kerstmarkt in Woensel-West.

Hij verkoopt 120 kramen die op zondag 9 december in een rij op de Edisonstraat staan. Wat zes jaar geleden begint als een kleinschalige kerstmarkt met twintig kraampjes is uitgegroeid tot een evenement met zo'n 6.000 bezoekers en een mini-kermis. 'Ik word er heel blij van als het allemaal succesvol verloopt en als mensen naderhand dankjewel komen zeggen', vertelt een glunderende Vister.

'Gezelligste markt van Eindhoven'
Hij groeit op in Woensel-West en woont er nu hij 58 is nog steeds. Hij heeft de buurt door de jaren zien veranderen en op de dag van de kerstmarkt ziet hij jongeren die vertrokken zijn weer een dag terugkomen naar de Edisonstraat. 'Ik denk dat het één van de gezelligste kerstmarkten van Eindhoven is', stelt hij.

'Het verbindt'
Dit jaar heeft hij een installatie geregeld waarin kinderen kunnen lasergamen. Bij de gebakkraam is er voor iedereen een gratis oliebol. 'De kerstmarkt verbindt de oude en de nieuwe bewoners met elkaar', zegt Frans die alle winkeltjes één voor één afgaat om ze persoonlijk een kraam aan te bieden. 'Die kerstmarkt is mijn kindje geworden.'


Meer nieuws van dinsdag 20 november 2018