advertentie Banner Profile Mekkes

Freerunner Siebe (16) is een internethit: 'Jij bent toch die van Dumpert?'

Siebe van de Spijker (16) uit Eindhoven is een internethit. De video waarin hij freerunt is online al meer dan 230.000 keer bekeken.

Vliegensvlug springt Siebe op indrukwekkende wijze over allerlei obstakels. Hij heeft een hobby die door veel mensen als gevaarlijk wordt gezien. "Ikzelf vind het niet gevaarlijk, als je het gecontroleerd doet tenmiste."

Freerunnen, een relatief nieuwe sport waarbij een beoefenaar op de meest creatieve manier van het ene naar het andere punt beweegt, bijvoorbeeld door obstakels te beklimmen, salto's te maken of ergens vanaf te springen. 


Bekijk Siebes freeruntricks hier

Siebe beoefent de sport pas drie jaar, maar toch is hij al uitzonderlijk goed. Hij geeft bijvoorbeeld, op 16-jarige leeftijd, al op verschillende locaties in Eindhoven freerunles. Op de vraag of dat niet zwaar is, vertelt Siebe: "Soms wel, maar ja... stilzitten kan ik toch niet."

Dumpert
Toen Siebes freerunkunsten online kwamen te staan, bleef dat niet onopgemerkt. Zijn filmpje op Dumpert is al meer dan 230.000 keer bekeken en ook wordt hij regelmatig herkend op straat. "Mensen op straat roepen wel eens: 'hé, jij bent toch die freerunner van Dumpert?' Dat is wel gaaf om mee te maken,' aldus Siebe.


Meer nieuws van vrijdag 19 oktober 2018