advertentie Banner Profile Mekkes

Geen soepele verkoop ledlichtdivisie PhilipsStudio040

Geen soepele verkoop ledlichtdivisie Philips

Philips heeft problemen met de verkoop van Lumileds, de tak die led-lichten maakt.

De verkoop zou eigenlijk in het derde kwartaal al afgerond moeten worden, maar de Amerikaanse toezichthouder heeft bezwaar. Een partnerschap Go Scale Capital, met een grote Chinese investeerder, wil 2,6 miljard euro op tafel leggen voor het onderdeel met 8300 werknemers, maar de Amerikaanse autoriteiten liggen dwars.

"Het Comité voor Buitenlandse Investeringen in de VS (CFIUS) heeft bepaalde zorgen geuit die niet voorzien waren", schrijft Philips in een persverklaring bij de derdekwartaalcijfers.

Een woordvoerder wil niet zeggen wat voor zorgen de Amerikaanse autoriteiten hebben. De Amerikanen kijken doorgaans scherp naar investeringen waarbij Chinees kapitaal betrokken is. Het is onzeker wanneer de verkoop wel rondkomt.

Eind maart maakte Philips bekend 80 procent van Lumileds te verkopen aan Go Scale Capital. Dat bedrijfsonderdeel maakt onder meer lampjes voor mobiele telefoons en koplampen voor auto's. Destijds verwachtte het bedrijf dat de deal eind september zou zijn afgerond. Die verwachting werd drie maanden geleden al bijgesteld naar eind dit jaar.


Meer nieuws van maandag 26 oktober 2015