advertentie Banner Profile Mekkes

Geldrop-Mierlo moet opnieuw besluit nemen over slagboompasStudio040

Geldrop-Mierlo moet opnieuw besluit nemen over slagboompas

De gemeente Geldrop-Mierlo moet opnieuw een besluit nemen of een Mierlonaar een pasje krijgt voor de slagboom bij een afgesloten weg. Dit heeft de rechtbank Oost-Brabant beslist.

De man woont in de buurt van een weg die in 1996 met een slagboom werd gesloten voor alle motorvoertuigen, om sluipverkeer tegen te gaan.

De man maakte destijds bezwaar tegen de afsluiting omdat hij deze route vaak gebruikte voor woon-werkverkeer en schoolbezoek. De gemeente besloot de man een pasje voor de slagboom te geven zodat hij van het afgesloten weggedeelte gebruik kon blijven maken.

Begin dit jaar is een nieuwe slagboom geplaatst, die de man met zijn pasje niet kan openen. Hij vroeg daarom bij het gemeentehuis om een werkende pas. Het college gaf aan dat hij geen pasje krijgt, omdat hij niet aan de afgesloten weg woont en de gemeente precedentwerking wil voorkomen. De man stapte daarop naar de rechter om alsnog een pasje af te dwingen.

De gemeente stelt dat er geen sprake meer is van een ontheffing en dat er ook geen besluit is waartegen hij bezwaar kan maken of beroep kan instellen. Volgens de rechtbank klopt dat niet, want de man maakte al bezwaar en daarop heeft de gemeente een beslissing genomen. Zo'n beslissing is een besluit en daartegen kan beroep ingesteld worden bij de bestuursrechter.

Volgens de rechtbank heeft de gemeente eveneens onterecht het bezwaarschrift van de man niet als een bezwaar opgevat. Daardoor hebben ze niet de stappen genomen die bij een bezwaarprocedure horen. De rechtbank verklaart het beroep van de man daarom gegrond en beslist dat de gemeente opnieuw een besluit moet nemen op het bezwaar van de man


Meer nieuws van vrijdag 24 juli 2015