advertentie Banner Profile Mekkes

Gemeente ziet nut niet in van meer Eindhoven in Madurodam

Het college gaat geen geld uittrekken voor meer Eindhovense gebouwen in Madurodam. Er staan geen gebouwen uit Eindhoven meer in het miniatuurpark. De gemeente zier er het nut niet van in.

CDA-raadslid Christo Weijs stelde dat Madurodam een vast onderdeel is van een toeristisch bezoek aan Nederland. Volgens hem is er niets van Eindhoven of de Brainport regio te zien in de miniatuurstad. Het CDA wil dat er geïnvesteerd wordt in de zichtbaarheid van Brainport in Madurodam.

Maar het college van B&W denkt hier anders over. Volgens het college is het te ingewikkeld om de kracht van de Brainport regio zichtbaar te maken in Madurodam. Ook wordt genoemd dat er al veel gedaan wordt aan het zichbaar maken van de regio op andere manieren, zoals bijvoorbeeld de Nationale Brainport Actieagenda.

Het college heeft de zaak wel besproken met toeristenorganisaties Visit Brabant en Eindhoven 365 of het zin heeft voor de regio om in Madurodam goed zichtbaar te zijn. Maar het college vindt een investering hierin, met jaarlijkse onderhoudskosten, niet lonend genoeg. "Deze kosten kunnen naar onze mening beter ingezet worden voor andere initiatieven die sterker bijdragen aan ons profiel van technologie, design en kennis."

Vroeger was Eindhoven wel te zien in Madurodam. Een model van het station was er tot 2007 te zien en het Evoluon tot 2012. Het CDA vroeg zich ook af waar het model van het station is gebleven. Deze is volgens het college jaren geleden geschonken aan Prorail. Het Evoluon werd weggehaald uit het attractiepark, omdat het verouderd was.


Meer nieuws van vrijdag 22 september 2017