advertentie Banner Profile Mekkes

Gemeenteraad akkoord met sloop sporthal Eckart

Ondanks verzet van basketbalvereniging Almonte, wordt sporthal Eckart in het Eindhovense stadsdeel Woensel gesloopt. Dat bleek dinsdagavond tijdens een debat hierover op het stadhuis.

De Eindhovense politiek staat daarmee achter het besluit van wethouder Steenbakkers. Die wijst erop dat de sporthal voor het grootste deel van het jaar leegstaat. Daarnaast wil de gemeente dat op deze plek basisschool Tweelingen, kinderopvang en een bijbehorende gymzaal komen. De nieuwbouw is voor de huidige Eckart-school aan de Planetenlaan en Turfveldenstraat. Die gebouwen zijn volgens de gemeente dringend aan vervanging toe.

De politieke fracties zijn het hiermee eens. Ze wijzen erop dat nieuw onderdak voor de school belangrijker is dan het openhouden van de sporthal. 'Daarnaast bespaart dit kosten op onze sportaccommodaties. Nu is er een overcapaciteit van sporthallen in Eindhoven. En Almonte heeft een goedkoop alternatief aangeboden gekregen van de gemeente, in een sporthal in de Achtse Barrier', aldus Samir Toub van coalitiepartij GroenLinks.

Almonte is de hoofdgebruiker van sporthal Eckart. De club is bang dat de noodgedwongen verhuizing leidt tot ledenverlies. Toch hebben de politieke fracties er vertrouwen in dat de club zijn activiteiten kan voortzetten in de wijk Achtse Barrier. Immers: de gemeente helpt de club daar financieel bij. Verder is Almonte de enige basketbalclub in de stad. Daardoor zouden leden bereid zijn om een stukje verder te rijden of fietsen.

Vanaf 1 augustus 2020 willen burgemeester en wethouders de deuren sluiten. Daarna gaat de sporthal tegen de vlakte.


Meer nieuws van woensdag 8 mei 2019